Bienvenido | Benviguts | Benvidos | Ongi Etorri

Sistema Nacional de Empleo

Accesibilitat | Mapa Web | Escoltar

Inici ·

Accessibilitat i usabilitat

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SPEE), responsable de la gestió de continguts d'aquest portal, introduirà els canvis necessaris per aconseguir que la informació publicada sigui accessible als usuaris que tinguin problemes auditius, de vista o mobilitat, dificultats de lectura o comprensió, que no puguin fer servir el teclat o el ratolí o que tinguin un lector de només text, una pantalla petita o una connexió lenta, d'acord amb el que estipula la Llei de serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic en relació amb els llocs web de les administracions públiques.

Per assolir aquesta fita, s'apliquen i es compleixen tots els punts de verificació de prioritat  1 i 2 (nivell AA) definits a les directrius d'accessibilitat per al contingut web 1.0 per la Iniciativa d'Accessibilitat Web (WAI) estipulats per World Wide Web Consortium (W3C).

Icono de conformidad con el Nivel Doble-A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI

Totes les pàgines d'aquest portal estan construïdes amb un full d'estil en cascada (CSS), d'acord amb les recomanacions del World Wide Web Consortium (W3C).

Icono W3C que indica que este contenido web utiliza CSS válido

El portal s'ha construït utilitzant HTML i fulls d'estil. El llenguatge de presentació utilitzat és el resultat de la transformació dels documents originals construïts de manera estructurada amb XML i d'arxius de presentació XSL.

Icono W3C que indica que este contenido web utiliza HTML 4.01 Transicional válido

Aquest espai web ha utilitzat l'eina de validació automàtica TAW (Test d'Accessibilitat Web). Aquesta eina, desenvolupada per la fundació CTIC amb el suport del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i del govern del Principat d'Astúries, permet fer una anàlisi automàtica i ofereix informació sobre el grau d'accessibilitat de les pàgines web.

A més a més, aquest web ha estat revisat manualment per personal expert.

La darrera revisió d'accessibilitat és de novembre de 2010.

El nostre objectiu és continuar treballant cada dia per millorar l'accessibilitat. Us convidem a enviar-nos queixes o suggeriments per aconseguir que aquest portal sigui més accessible.

Enviament de suggeriments d'accessibilitat.

Tenint en compte el gran volum d'informació publicada en aquest portal, l'extensió dels documents i la freqüència d'actualització, l'adaptació de les pàgines als estàndards d'accessibilitat en documents anteriors al mes de març de 2007 es farà progressivament, partint de la base que aquesta feina és lenta, ja que els diferents documents estan maquetats segons els estils del moment en què es van publicar i, per tal, cal dotar-los d'una nova estructura.

Aquest portal està optimitzat per als navegadors MS Internet Explorer 5.0, Netscape 6.0 i Mozilla 1.1 o versions superiors. La resolució mínima recomanada és de 800 per 600 píxels.

Per gaudir d'una experiència visual òptima del portal és recomanable, tot i que no imprescindible, disposar de Javascript activat al navegador.

Mida del text

S'han fet servir tipus de lletra amb mides relatives, de manera que si l'usuari s'estima més un tipus de lletra més gran podrà seleccionar-lo amb les opcions de mida del text del seu explorador.

Estructura de les pàgines

Aquest portal compta amb un mateix format a totes les pàgines de continguts, zona de capçalera i fil d'Ariadna (localitzador), zona central i peu de pàgina. Aquesta disposició és útil per familiaritzar-se amb l'estructura dels documents i facilita la navegació a les persones que necessiten ajuda tècnica per utilitzar el web.

Capçalera: inclou la zona de selecció d'idioma, la zona del menú d'utilitats i el cercador.

La zona de subcapçalera inclou el fil d'Ariadna amb una doble funció: orientar l'usuari i facilitar la navegació a altres pàgines.

Zona central de continguts i menú de navegació principal.

Zona de peu de pàgina: tanca les pàgines i mostra informació institucional.

Formats dels continguts

Alguns continguts es mostren o amplien amb continguts disponibles en altres formats de presentació per als quals alguns usuaris no disposen dels connectors (plugins) necessaris. A continuació es detallen els formats emprats pel lloc web del Sistema Nacional d'Ocupació i els enllaços per baixar-los de manera gratuïta.

Declaració de conformitat

Aquesta declaració de conformitat comprèn les pàgines que hi ha dins el domini www.sistemanacionalempleo.es, però no les pàgines obertes a través d'enllaços externs ni tampoc els continguts incrustats a www.sistemanacionalempleo.es procedents d'altres servidors.

html 4.01 validado, css validado, wai-AA validado

© Sistema Nacional de Empleo, 2011.